Domov Email
Enterprise Europe Network
Želite mesečno prejemati ažurne informacije Enterprise Europe Network?
Naročite se na brezplačne eNovice!
Borza projektnih partnerstev
Projektni predlog: H2020 Partner sought: Comparing the effectiveness of existing healthcare interventions in Cancer patients (CECI)
Konzorcij, ki je v precejšnji meri že oblikovan, išče močnega nosilca. Razpis ima dvostopenjsko evalvacijsko shemo. Projektna ideja, ki se ukvarja s primerjavo učinkovitosti obstoječih medicinskih obravnav bolnikov z rakom, je že razvita in oblikovani delovni paketi (workpackages), tako da nosilec ne bo imel veliko dela. Projekt si bo prizadeval zagotoviti znanstveno in raziskovalno bazo za boljšo uporabo zdravstvenih intervencij pri bolnikih z onkološko diagnozo v vseh sodelujočih državah. Korist za bolnike bodo predstavljali inovativni zdravstveni posegi s poudarkom na dobrem počutju bolnikov kot osrednjemu cilju. (9.8.2016)
Projektni predlog šifra: RDDE20160728001 - Eurostars 2: Development of a modular energy and communication autonomous sensor platform to empower the internet of things - Industrial partners are sought
Nemški prijavitelj, specializiran za avtonomne energetske rešitve, išče industrijske partnerje za razvoj avtonomne spletne energetske in komunikacijske senzorske platforme, ki bo uporabnikom omogočala izbiro ustreznih senzorjev in nato zbirala podatke preko spletna za >10 let ob izjemno nizkih stroških instalacije. Iščejo se potencialni uporabniki, npr. s področja ogrevanja, prezračevanja, pametnih zgradb ali infrastrukture in podjetje za obdelavo podatkov za pogodbeno raziskovalno sodelovanje. (9.8.2016)
Projektni predlog šifra: RDBG20160725001 - H2020-BBI-JTI-2016 Bio Based Industries PPP Call - Topic BBI-2016-S03: Open-innovation Platform strengthening cooperation and joint development of bio-based industries and downstream sectors
Univerza pripravlja predlog projekta, s katerim želijo vzpostaviti odprto inovativno platformo, ki bo okrepila sodelovanje in skupni razvoj biotehnoloških industrij in povezanih sektorjev. Oblikovati želijo medsektorsko mrežo akademskih, tehnoloških in drugih strokovnjakov, ki bodo razvijali področje biotehnologij in ideje transformirali v inovativne projekte. (9.8.2016)
Projektni predlog: Looking for a consortium to join - Call Blue Technology
Grozd (cluster) Campania Region (južna Italija), ki vključuje več podjetij s področja pomorskega transporta, logistike in energije, išče konzorcij, ki se želi prijaviti na razpis Blue Technology - transfer of innovative solutions to sea basin economies. (9.8.2016)
Projektni predlog šifra: RDFR20160603001 - Mobile solutions to connect workers with their direct/remote environment
Francosko podjetje je specializirano v spletnem mobilnem povezovanju katerega koli gradbišča s svojimi delavci in z učinkovitim zbiranjem podatkov preko senzorjev/povezanih objektov, ki so na voljo za »back office«. Podjetje išče industrijske partnerje, pripravljene za razvoj in uvajanje digitalnih rešitev na gradbene in vzdrževalne lokacije, kot tudi za industrijske partnerje, ki so pripravljeni oblikovati inovativne povezane objekte z zmožnostmi zaznavanja, ki so namenjene gradbiščem. (28.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDUK20160616001 - Combating radicalisation and creating religious diversity in Europe
Britanska univerza pripravlja projektni predlog na temo verske raznolikosti, katerega namen je prispevati k boljšemu razumevanju in sobivanju različnih religij in ver v Evropi. Cilji so: a) izziv verske radikalizacije b) zagotoviti visoko kakovostno usposabljanje in sredstva c) nasloviti in izzvati vpliv negativnih medijev z zagotavljanjem orodij za uporabo predvsem za voditelje skupnosti. Univerza išče partnerje, ki imajo povezave z zadevnimi ministrstvi, ki imajo izkušnje z reševanjem vprašanj okoli svobode veroizpovedi in prepričanja. Iščejo mala in srednja podjetja, ki imajo izkušnje tehničnega razvoja - npr. z izdelavo kratkih filmov in prevzemajo odgovornost za razvoj tehnične plati glede animacije in filmskih produkcij. Prav tako iščejo specialiste za vprašanja v zvezi spolov, kot tudi povezave s šolami, ki imajo izkušnje s poskusnimi projekti: za pilotne učne vire v šolah po vsej Evropi. Namen je, da bi ugotovili, kako pritegniti otroke v versko pismenost/opismenjevanje. Iščejo tudi ponudnike usposabljanj v različnih organizacijah in ponudnike usposabljanj v šolah. (28.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDMK20160531001 - Looking for partners for project on control of the quality and the health condition on the grapevine on a solid basis
Makedonski kmetijski inštitut razvija projektni predlog za prijavo na tematiko »Trajnostna varnost preskrbe s hrano« in išče projektne partnerje z izkušnjami na področju znanosti sadilnega materiala vinske trte (brez virusov) in proizvodnje grozdja. Namen projekta je nadzor kakovosti in zdravstvenega stanja na vinski trti, na trdni podlagi, da se ustvari predpogoje, v katerih bo zdravje in kakovost preučevana na znanstveni ravni v laboratoriju, nato pa se bo implementirala v prakso. Inštitut išče raziskovalne institucije, univerze in MSP, ki imajo izkušnje pri raziskovalnih projektih. Partnerji morajo imeti izkušnje na področju proizvodnje sadilnega materiala vinske trte in proizvodnje grozdja, razmnoževanja klonov vinske trte. Iščejo tudi mala in srednje velika podjetja, ki se zanimajo za takšno proizvodnjo in lahko zagotovijo tehnično pomoč. (28.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDBG20160323001 - Plavajoča "roll-over" tehnologija zmogljivega vetrnega generatorja
Pri projektu potrebujejo partnerja, ki je lahko podjetje, raziskovalni center ali univerza z izkušnjami na področju vetrnih turbin. Vloga partnerja bo izvedba osnovnih raziskav, priprava modela in testiranje prototipa. (2.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDBG20160323001 - odprti program FET: plavajoča "roll-over" tehnologija zmogljivega vetrnega generatorja - iščejo se partnerji: mala in srednja podjetja, raziskovalni centri, univerze z izkušnjami na področju RR
Bolgarsko podjetje je vodilni partner projekta v okviru odprtega programa FET na področju: obnovljivi viri energije - električni vetrni generatorji. Podjetje išče 3 projektne partnerje, ki so lahko MSP, raziskovalni centri ali univerze z izkušnjami na področju R&R v sektorju vetrnih turbin. Vloga partnerjev bo izvedba osnovnih raziskav, priprava modela in testiranje prototipa. (6.5.2016)
Projektni predlog šifra: RDUK20160108005 - H2020 GV-04-2017 - Naslednja generacija električnih pogonov za električna vozila z visoko učinkovitostjo in nizkimi stroški - podjetje iz VB išče proizvajalce vozil, dobavitelje ali ponudnike tehnologije
Podjetje iz Velike Britanije išče proizvajalce vozil, vodilne dobavitelje ali ponudnike tehnologij za sodelovanje v H2020-GV-2016-2017 razpisu. Cilj projekta je razviti inovativne električne pogone, vključno z zasnovo za proizvodnjo, z nizko težo in stroški materiala. (6.5.2016)
Projektni predlog šifra: RDFR20160302001 - H2020 EE-07-2016-2017 - A French SME is looking for SMEs, universities and research organizations specialized in smart homes
Francoski MSP je razvil inovativno storitev za pametni dom, ki lastnikom omogoča uporabljati sistem električnega ogrevanja z upravljanjem porabe energije. Podjetje išče partnerje za razpis H2020 EE-07-2016-2017. Zahtevani partnerji so mala in srednja podjetja in raziskovalci s področja sociologije z močnim znanstvenim ozadjem in/ali poglobljenim strokovnim znanjem na področju uporabniškega vmesnika. Partnerji bodo odgovorni za analizo in optimizacijo povezave med tehnologijo pametnega doma in potrebami uporabnikov. (11.4.2016)
1
1-11 | 11
 
Izpisani so najnovejši vnosi.
Zadnja posodobitev: 9.8.2016


Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti: 

  • v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,
  • nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite obrazec za iskanje projektnih partnerjev.


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 13
 sebastjan.rosa@zrs.upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si 

Jolanda Damiš
02 333 13 07
  jolanda.damis@mra.si

 

 


 
Priloge:
 
European Commission - Global Markets
European Commission - Enterprise and Industry
Institut "Jožef Stefan"
RAZ:UM
Univerza v Mariboru
Gospodarska zbornica Slovenije
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Mariborska razvojna agencija
Univerza na Primorskem
Znanstveno-raziskovalno središče Koper
SPIRIT Slovenija
 
© RIS 2008-2016