Domov Email
Enterprise Europe Network
Želite mesečno prejemati ažurne informacije Enterprise Europe Network?
Naročite se na brezplačne eNovice!
Vsa aktualna obvestila slovenske mreže Enterprise Europe Network
Trenutno ni aktualnih objav
Borza projektnih partnerstev
Projektni predlog šifra: RDUK20160805002 - H2020:PILOTS-03-2017: End users required from the oil & gas, aerospace or automotive sectors
Raziskovalni center iz Anglije pripravlja projektni predlog v okviru programa Horizon 2020. V okviru projekta bodo razvijali pilotne linije za proizvodnjo nanoteksturiranih površin z mehansko izboljšanimi lastnostmi. Center išče končne porabnike iz področja olj in plinov, ter letalskega, vesoljskega in avtomobilskega sektorja. (8.9.2016)
Projektni predlog šifra: RDGR20160729002 - NMBP-13-2017: Seeking academic and industrial partners for developing a novel micro-nano-bio integrated system platform
Raziskovalni center iz Grčije pripravlja predlog projekta za H2020-NMBP-2016-2017. Namen projekta je nadaljnji razvoj mikro-nano-bio platforme integriranega sistema, ki temelji na uporabi plazemsko nano-teksturirani  mikrofluidiki na področju diagnostike. Ekipa išče univerzo s strokovnim znanjem za oblikovanje pilotnih sistemov, bolnišnice za patogene bolezni za testiranje, in MSP s strokovnim znanjem na področju patogene diagnostike za izdelavo sistema. (8.9.2016)
Projektni predlog šifra: RDKR20160808001 - EUREKA or Eurostars2: smart supply chain management
Korejski raziskovalni center, ki razvija pametno upravljanje  oskrbovalne verige (SCM) išče projektne partnerje za Eureko ali Eurostars2. Korejski raziskovalni center išče fakultete/podjetja za pomoč pri razvoju pametnega upravljanja oskrbovalne verige in sicer na področju brezžične komunikacije na osnovi senzorskega omrežja. (8.9.2016)
Projektni predlog šifra: RDUK20160811001 - H2020 SC1-PM-15-2017: Personalised coaching for well-being and care of people as they age: Seeking elderley care providers for technology testing and feedback
Konzorcij iz Velike Britanije razvija sistem, ki bi omogočal starostnikom bolj neodvisno življenje. Sistem vključuje ne-vsiljive kamere in robota za zaznavanje gibanja, ekstrapoliranje podatkov gibanja, in svetovanje uporabnikom za varovanje zdravja. Konzorcij išče domove in ustanove za oskrbo starostnikov in njihove stranke, da preizkusijo in zagotovijo povratne informacije o sistemu. (8.9.2016)
Projektni predlog šifra: RDIL20160810001 - H2020 SC1-PM-15-2017: H2020-FTI: Searching for manufacturers and other partners for the prevention of marine oil spill disastrous consequences
Izraelsko podjetje išče partnerje za pripravo vloge v okviru razpisa Fast Track to Innovation H2020. MSP želi nadaljevati z razvojem sistema za takojšnjo omejitev razlitja, ki se namesti na krovu plovila in prepreči širjenje in dodatno kontaminacijo okolja. Podjetje išče proizvajalce čolnov za nadaljnji razvoj in proizvajalce lovilcev za olja. (8.9.2016)
Projektni predlog: Looking for a consortium to join - Call Blue Technology
Grozd (cluster) Campania Region (južna Italija), ki vključuje več podjetij s področja pomorskega transporta, logistike in energije, išče konzorcij, ki se želi prijaviti na razpis Blue Technology - transfer of innovative solutions to sea basin economies. (9.8.2016)
Projektni predlog šifra: RDUK20160616001 - Combating radicalisation and creating religious diversity in Europe
Britanska univerza pripravlja projektni predlog na temo verske raznolikosti, katerega namen je prispevati k boljšemu razumevanju in sobivanju različnih religij in ver v Evropi. Cilji so: a) izziv verske radikalizacije b) zagotoviti visoko kakovostno usposabljanje in sredstva c) nasloviti in izzvati vpliv negativnih medijev z zagotavljanjem orodij za uporabo predvsem za voditelje skupnosti. Univerza išče partnerje, ki imajo povezave z zadevnimi ministrstvi, ki imajo izkušnje z reševanjem vprašanj okoli svobode veroizpovedi in prepričanja. Iščejo mala in srednja podjetja, ki imajo izkušnje tehničnega razvoja - npr. z izdelavo kratkih filmov in prevzemajo odgovornost za razvoj tehnične plati glede animacije in filmskih produkcij. Prav tako iščejo specialiste za vprašanja v zvezi spolov, kot tudi povezave s šolami, ki imajo izkušnje s poskusnimi projekti: za pilotne učne vire v šolah po vsej Evropi. Namen je, da bi ugotovili, kako pritegniti otroke v versko pismenost/opismenjevanje. Iščejo tudi ponudnike usposabljanj v različnih organizacijah in ponudnike usposabljanj v šolah. (28.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDMK20160531001 - Looking for partners for project on control of the quality and the health condition on the grapevine on a solid basis
Makedonski kmetijski inštitut razvija projektni predlog za prijavo na tematiko »Trajnostna varnost preskrbe s hrano« in išče projektne partnerje z izkušnjami na področju znanosti sadilnega materiala vinske trte (brez virusov) in proizvodnje grozdja. Namen projekta je nadzor kakovosti in zdravstvenega stanja na vinski trti, na trdni podlagi, da se ustvari predpogoje, v katerih bo zdravje in kakovost preučevana na znanstveni ravni v laboratoriju, nato pa se bo implementirala v prakso. Inštitut išče raziskovalne institucije, univerze in MSP, ki imajo izkušnje pri raziskovalnih projektih. Partnerji morajo imeti izkušnje na področju proizvodnje sadilnega materiala vinske trte in proizvodnje grozdja, razmnoževanja klonov vinske trte. Iščejo tudi mala in srednje velika podjetja, ki se zanimajo za takšno proizvodnjo in lahko zagotovijo tehnično pomoč. (28.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDBG20160323001 - Plavajoča "roll-over" tehnologija zmogljivega vetrnega generatorja
Pri projektu potrebujejo partnerja, ki je lahko podjetje, raziskovalni center ali univerza z izkušnjami na področju vetrnih turbin. Vloga partnerja bo izvedba osnovnih raziskav, priprava modela in testiranje prototipa. (2.6.2016)
Projektni predlog šifra: RDBG20160323001 - odprti program FET: plavajoča "roll-over" tehnologija zmogljivega vetrnega generatorja - iščejo se partnerji: mala in srednja podjetja, raziskovalni centri, univerze z izkušnjami na področju RR
Bolgarsko podjetje je vodilni partner projekta v okviru odprtega programa FET na področju: obnovljivi viri energije - električni vetrni generatorji. Podjetje išče 3 projektne partnerje, ki so lahko MSP, raziskovalni centri ali univerze z izkušnjami na področju R&R v sektorju vetrnih turbin. Vloga partnerjev bo izvedba osnovnih raziskav, priprava modela in testiranje prototipa. (6.5.2016)
Projektni predlog šifra: RDFR20160302001 - H2020 EE-07-2016-2017 - A French SME is looking for SMEs, universities and research organizations specialized in smart homes
Francoski MSP je razvil inovativno storitev za pametni dom, ki lastnikom omogoča uporabljati sistem električnega ogrevanja z upravljanjem porabe energije. Podjetje išče partnerje za razpis H2020 EE-07-2016-2017. Zahtevani partnerji so mala in srednja podjetja in raziskovalci s področja sociologije z močnim znanstvenim ozadjem in/ali poglobljenim strokovnim znanjem na področju uporabniškega vmesnika. Partnerji bodo odgovorni za analizo in optimizacijo povezave med tehnologijo pametnega doma in potrebami uporabnikov. (11.4.2016)
1
1-11 | 11
 
Izpisani so najnovejši vnosi.
Zadnja posodobitev: 8.9.2016


Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti: 

  • v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,
  • nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite obrazec za iskanje projektnih partnerjev.


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 13
 sebastjan.rosa@zrs.upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si 

Jolanda Damiš
02 333 13 07
  jolanda.damis@mra.si

 

 


 
Priloge:
 
European Commission - Global Markets
European Commission - Enterprise and Industry
Institut "Jožef Stefan"
RAZ:UM
Univerza v Mariboru
Gospodarska zbornica Slovenije
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Mariborska razvojna agencija
Univerza na Primorskem
Znanstveno-raziskovalno središče Koper
SPIRIT Slovenija
 
© RIS 2008-2016